Arrankudiaga (Bizkaia)

Euskalki desberdinak

Soldadu egon zenean Nafarroa eta Gipuzkoako jendea asko ezaguru zuen Tomasek. Haien euskalkia eta berak erabiltzen duenaren artean desberdintasun handiak daudela iruditzen zaio.

Transkripzioa

- Euskeraz jakin nik ondo dakit, pasaten dana, hemen naola da, ukusten hemen beko partien zelan egiten dan. Ze diferentzi dagozan hemetik Arratira edo Txoriierrire edo Zeberixora edo, ez dakizu?
- Hemetik, hemetik Arratixera eta Zeberixora eztao diferentzia handirik. Hemen dauen diferentzidxe, ni soldadu egon orduen, orduen nabarroakaz eta gipuzkuanuek, nok entendidu? Jode... nok entendidu hairi? Además nabarroakaz era... Pirinio ondokoak edo zien, zera, zarratuek, erdaraz kasik ez zekixen. Batek, kauen diez, patixoa... patixoa altu, ez zekixen erdaraza "miau" esaten ta gizona aburridute ez zeuen patiotik burue bota?
- Jesus...hori ezin du in, hori ezin du in.
- Hartu ta eruen ospittalera ta ez jakon ezer pasau, zouzer, atontaute geratu zen baie, gero esaten notzen, berrido botakou burue? "barriro ez", "barriro ez", hay que ver... "barriro ez", "barriro ez","barriro ez"...

Egilea(k): Oihana Lado