Eliza dantza-talde mistoaren aurka

Eliza dantza-talde mistoaren aurka <p><em>Acci&oacute;n Cat&oacute;lica</em>koek euren ikurra eramatea ukatu zieten, baina Puritak berak egindako banderatxoarekin joan ziren Bergarara dantzara. <em>Acci&oacute;n Cat&oacute;lica</em>koekin harremana eten zen. Geroago Bartzelonara joateko aukera izan zuten, baina orduan herriko abadea izan zen galarazi ziena, mutilekin dantza egitera zihoazelako. Bartzelonara ez zen azkenean inor joan, ezta mutilak ere. Dantzari guztiak atsekabetuta geratu ziren. 15 urte inguru izango zituen orduan Puritak.</p>

Tamaina:

Acción Católicakoek euren ikurra eramatea ukatu zieten, baina Puritak berak egindako banderatxoarekin joan ziren Bergarara dantzara. Acción Católicakoekin harremana eten zen. Geroago Bartzelonara joateko aukera izan zuten, baina orduan herriko abadea izan zen galarazi ziena, mutilekin dantza egitera zihoazelako. Bartzelonara ez zen azkenean inor joan, ezta mutilak ere. Dantzari guztiak atsekabetuta geratu ziren. 15 urte inguru izango zituen orduan Puritak.