Antzuola (Gipuzkoa)

Gaztagintza; herrira zerbaiten trukean ematera

Oraindik ezin da online kontsultatu pasarte hau. Behar baduzu, jarri gurekin harremanetan edo etorri gure biltegira.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan ANT-056-031 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Etxean gazta egiten zuten; lexiko interesgarria: "gatzagixa"... Gazta erraz alperrik galtzen zen. Tenperatura egokia (freskoa) eta toki iluna behar izaten ziren. Kea, kolorea hartzeko. Gazta erregalatu (abadeari...) eta saldu ere egiten zuten. Herrira saltzera joaten ziren; trukean egiten zuten. Astoaren garrantzia baserrietan.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia