Andoain (Gipuzkoa)

Andoainen 4.000 biztanle inguru zireneko bizartegiak

Andoainen 4.000 biztanle inguru zireneko bizartegiak <p>Bizartegi ugari zeuden lehen Andoainen: non zeuden azaltzen du. Garai hartan 4.000 biztanle inguru bizi zen Andoainen.</p>

Transkripzioa

- Gu hamalau, etxia hamalau. Haik hamasei ta hurrungoa hemezortzi tikigua; Martin Ugalde aitzera badakazu?
- Han, etxi hartan bizi zian beste barberua, semiakin.
- Zenbat?
- Hiru. Ta geroxego, geroxego; bai, urte batzuk geroxego gaztegua zan ta zea hor taberna Txuri-beltz eo ez, hemen e, hemen, Txuri-beltz. Bueno hemen, kali hontan, "calle Mayor” eo hau "calle Mayor" da zea, kamiyokua.
- Ta hor ataiya bado.
- Ba bi ate gerogo, beste barberiya jarri zun, Ostape.
- Bueno.
- Baserritarrak, bai. Bestia, beste barberiya zean, Basteron, Basteron; oan etxe berriya nola iten ai dia? Hor. Ta beste barberiya, Elixondonian. Ta beste barberiya Kale Txikin. Badia, e!
- Bat, bi, hiru. Hiru, lau, bost, sei. Sei nik dakixkitela.
- Ba asko zian.