Ondarroa (Bizkaia)

Eskola utzi eta antxoari burua kentzera

Eskola utzi eta antxoari burua kentzera <p>Agirreoanean hasi zen antxoari burua kentzen. Antxoa-sasoian, eskola utzi eta fabrikara joaten ziren.</p>

- Umetako ze akordu dekozu zuk o?

- Ba umetako akordu, baakixu, gazteik biharrea. Jun nitxan Aguirreoanea.

- Nora?

- Aguirreoa.

- Aguirreoa.

- Antxobiai buru kentzea. Ta eitten eben harrixe ipini, halako kuadruko harri bat ipini, hantxe gaiñin jarri eta antxobiai buru kendu. Aurten eskolan uda... ointxe ixaten da antxobi, eon da. Eskoliai laga eta jun, ta gero eskolaik natural ikasi be ez, ze eskoli eitteko sasoin laga ta juten bazaz fabrika… Nik ointxe be esaten dotset neskai behian, haunek eta horrek, hori ein ta suma ta resta... nik ez dakit /eztaitt/, e! "Yo soy analfabeta en esas cosas" ta erderaz esaten dotset, eta berak diñoste "no importa". Ta ikusten nabenin, gero eitten dot. Esaten doste: "ondo daz honek, baiñe... zuk esaten dozu hori, baiñe horrenbesteku ez da gauzi", eurak esaten doste. Baiñe barre eitten dotset eta kitto.

Egilea(k): Ainar Muñoz (Ondarroa BHI)